de zelfbouwers

0

...avonturiers gingen je voor

2023-2024

Petra & Paul

Elp (juli 2024)

Petra en Paul wonen sinds een aantal jaren in hun droomhuis. Helemaal van hout en natuurlijke materialen en daar hoort uiteraard ook een houten camperinterieur bij. Nu Petra met pensioen is en Paul minder is gaan werken hebben ze besloten deze Boxer zelf om te bouwen tot Vagebond.
 

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2019)

Pakket: Vagebond 2

Erik & Corinne

Teuge (juli 2024)

Erik is buschaufeur en piloot. Hij heeft ooit zijn eigen vliegtuig gebouwd en hier jarenlang in rondgevlogen. Nu is het tijd om met Corinne Europa te ontdekken dat moet uiteraard in een zelfgebouwde camper.

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2019)

Pakket: Vagebond 2

Annelie & Johan

Harderwijk (juli 2024)

Als vrachtwagenchaufeur heeft Johan heel Europa rondgereden en heeft ondertussen een hele lijst met plekken die hij Annelie wil laten zien. Daarom bouwen ze komend jaar deze nieuwe Ducato om tot Flierefluiter 2.
 

Bustype: Fiat Ducato L2H2 (BJ:2024)

Pakket: Flierefluiter 2

Sjoerd & Hanke

Bennebroek (juni 2024)

Toen Sjoerd zijn ouders 25 jaar getrouwd waren, hebben ze een camper kado gekregen van vrienden en familie. Sjoerd en Hanke zijn er ook vaak mee op pad geweest. Nu zij dit jaar beide zelf 25 jaar getrouwd zijn, is het tijd voor een eigen camper. Na lang zoeken hebben ze deze mooie Sprinter gevonden, die ze gaan ombouwen tot Vagebond 1.
 

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2019)

Pakket: Vagebond 1

Dick & Harold

Katwijk aan Zee (juni 2024)

Naast hun autobedrijf, gespeicialiseerd in Citroen en Peugeot, bouwen Dick & Harold zo nu en dan een bus om tot camper. Voor de verkoop of verhuur. Nu is het tijd voor een pakket van de Vantast.
 

Bustype: Citroen Jumper L3H2 (BJ:2023)

Pakket: Flierefluiter 1

Aline & Boris

Oostduinkerke, België (mei 2024)

Na 12 jaar reizen met kleinere busjes is het tijd voor iets groters. Boris is 1.93 m en kijkt uit naar wat meer hoofdruimte. Daarom bouwen ze komende zomer deze Boxer om tot Flierefluiter 1. In augustus moet de camper klaar zijn, want dan gaan ze op vakantie naar Zwitserland.

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2019)

Pakket: Flierfluiter 1

Lieven & Carine

Koksijde, België (mei 2024)

Lieven en Carine bouwen samen met hun zoon Arne deze voormalige bedrijfswagen om tot familiecamper. Een gezamenlijk project, waarbij Arne de camper straks zakelijk wil gaan gebruiken als kantoor en hotelkamer op wielen. En Lieven & Carine? Die willen tripjes maken om te gaan fietsen.
 

Bustype: Fiat Ducato (BJ:2016)

Pakket: Flierefluiter 2

Lieuwe

Amsterdam (april 2024)

Lieuwe is een echte watersporter, maar met de boot kom je niet overal. Daarom bouwt hij samen met zijn ouders in Friesland deze zwarte Boxer om tot Flierefluiter 1. De ideale camper om straks te gaan windsurfen en windfoilen. En zijn ouders mogen er uiteraard ook mee op pad.
 

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2017)

Pakket: Flierefluiter 1

Matthieu & Marloes

 Leeuwarden (april 2024)

Omdat Matthieu veel moet reizen voor zijn werk en ongelukkig wordt van hotels, heeft hij besloten om een camper te bouwen. Hierin kan hij werken en slapen. En omdat hij samen met Marloes een huis gaat bouwen in de Ardennen, dient de camper straks ook nog als tijdelijk huis.

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2013)

Pakket: Flierefluiter 1

Ron & Franny

Gouda (april 2024)

Ron en Franny zijn echte kampeerders. Na een bezoek aan de camperbeurs waren ze er uit: ze wilden een camper met een ruime treinzit, zodat ze met alle weersomstandigheden spontaan op pad kunnen gaan. Voor vakanties, weekendjes weg en festivalbezoeken.
 

Bustype: Fiat Ducato (BJ:2018)

Pakket: Vagebond 2

Sjaak & Klazien

 Soest (april 2024)

Sjaak woont in een woonwagen en heeft hier afgelopen jaar een blokhut naast gebouwd. Dat project is zo goed bevallen dat hij wel zin heeft in een volgende klus. Daarom bouwt hij deze Boxer om tot Flierefluiter 2. Hij kijkt vooral uit naar het bouwen. De reizen – die hij straks met zijn vrouw Klazien en hond Fiep gaat maken – zijn een mooie bijkomstigheid.
 

Bustype: Peugeot Boxer L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Flierefluiter 2

Krisztian & Alexandra

Den Haag (april 2024)

Nadat ze heel wat jaren trouw zijn geweest aan hun Volkswagen T4 busje, hebben Krisztian en Alexandra behoefte aan wat meer ruimte. Eindelijk een vaste plek voor alle spullen en niet meer alles hoeven verplaatsen. Omdat Krisztian al langer wil gaan zelfbouwen hebben ze gekozen voor de Flierefluiter 1. Als de camper straks klaar is, willen ze gaan overwinteren in Spanje en Portugal.

Bustype: Fiat Ducato L3H2 (BJ:2019)

Pakket: Flierfluiter 1

Marcel & Monique

Doesburg (april 2024)

Marcel en Monique hebben afgelopen jaren hun droomhuis gerealiseerd en zijn nu toe aan een nieuw gezamenlijk avontuur. Na een rondreis in Nieuw-Zeeland met een huurcamper is hun liefde voor het camperen weer aangewakkerd. Daarom bouwen ze deze Boxer om tot Flierefluiter 1, waarmee ze straks in de winter naar Portugal willen gaan.

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2015)

Pakket: Flierfluiter 1

Francien & Arta

Almere (maart 2024)

Francien en Arta zijn al een tijdje aan het ontspullen. Van een woning van 250 m2 zijn ze naar een woning van 100 m2 gegaan, om vervolgens een tiny house te bouwen van 38 m2. Efficiënt en minimalistisch. Als Arta over een paar jaar met pensioen is, gaan ze lange reizen maken in hun huisje op wielen van 5 m2.
 

Bustype: Fiat Ducato L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Flierefluiter 2

Jeroen & Nanet

Veenendaal (februari 2024)

Nadat ze een paar keer met de camper van Nanet haar moeder op pad zijn geweest, was de keus voor een zelfbouw camper snel gemaakt. Jeroen bouwt zijn voormalige bedrijfsbus om tot Flierfluiter 1. De eerste bestemming wordt Schotland.

Bustype: Citroen Jumper L3H2 (BJ:2008)

Pakket: Flierfluiter 1

Annika & Emile

Eemnes (februari 2024)

Annika wil er graag een tijdje tussenuit. Ze werkt nu 18 jaar als dierenarts en wil zich bezinnen op een volgende stap. Met deze Fiat Ducato – die ze ombouwt tot knusse Flierefluiter – gaat ze op zoek naar een nieuwe richting in haar leven. Haar vriend Emile helpt met bouwen en in haar IJslandse hond Ósey vindt ze een trouwe reisgenoot.
 

Bustype: Fiat Ducato L2H2 (BJ:2018)

Pakket: Flierefluiter 2

Roelof & Hilda

Donderen (februari 2024)

Na een succesvolle verbouwing, zien Roelof en Hilda het ook wel zitten om zelf een camper te gaan bouwen. Vanwege Roelof zijn lengte hebben ze gekozen voor het Vagebond 2 pakket. Deze zomer willen ze samen met hun twee honden Joep en Simmi naar Oostenrijk.

Bustype: Citroen Jumper L3H2 (BJ:2019)

Pakket: Vagebond 2

Melcher

Noord-Scharwoude (februari 2024)

Na 10 jaar bij defensie wilde Melcher meer vrijheid. Vrijheid om te reizen en te ondernemen. Zo ontstond Modern-Nomad camperverhuur. Het aanbod wordt nu uitgebreid met een Vantast camper. Deze Vagebond kun je dus binnenkort huren bij Melcher.
 

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2014)

Pakket: Vagebond 1

We genieten met volle teugen. Wat een feest om te maken. Je hebt een prachtig product bedacht en gerealiseerd”

Germa Kobus

Matthijs & Germa

Beneden-Leeuwen (februari 2024)

Matthijs en Germa hebben een paar jaar geleden een Chevy omgebouwd tot camper. Dit beviel goed, maar Matthijs was het zat om altijd op zijn knieën te zitten. Daarom heeft de Chevy plaats gemaakt voor deze Sprinter waarin hij goed rechtop kan staan. De eerste bestemming wordt de Piramides van Bosnië.
 

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2020)

Pakket: Vagebond 1

Nicolas & Nadine

Sint-Gillis-Waas, België (februari 2024)

Na vier dagen in een huurcamper door Frankrijk, waren Nicolas & Nicole er zeker van. Er moest een camper komen. Zelfbouw leek hen een mooie uitdaging en dus bouwen ze deze Boxer om tot Flierefluiter 2. Ze dromen van een grote rondreis door Turkije. Misschien wel deze zomer al?
 

Bustype: Peugeot Boxer L2H2 (BJ:2017)

Pakket: Flierefluiter 2

Bert & Ellen

Benschop (februari 2024)

Bert en Ellen pakken het groots aan. Ze vinden dat het tijd wordt om het ‘leven te leven en patronen te doorbreken’. Dit voorjaar verruilen ze daarom hun eigen huis voor een huis op wielen en gaan ze een jaar op pad met hun Sprinter bus. De grote reis begint in het Verenigd Koninkrijk.
 

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2015)

Pakket: Vagebond 1

Femke

Nes (februari 2024)

Femke wil graag alleen op reis en heeft daarom gekozen voor ons meest compacte bouwpakket: Flierefluiter 2. Als het bouwen even tegenzit, dan springt haar vader bij. Deze zomer moet ze klaar zijn, want dan gaat de camper mee naar Texel. Daarna is het plan om een roadtrip te maken door Italië en Scandinavië.

Bustype: Fiat Ducato L2H2 (BJ:2015)

Pakket: Flierefluiter 2

“We zijn meer dan tevreden over het eindresultaat. Het is erg mooi om te bouwen en zo duidelijk omschreven wat je allemaal moet doen.”

Lejo Bouma

Lejo & Annemarie

Groningen (februari 2024)

Sinds haar tiende hebben Annemarie haar ouders al een camper. Nadat ze hier samen met Lejo een paar keer mee op pad is geweest, is hij nu ook besmet geraakt met het campervirus. Omdat de fabriekscamper hen niet aanspreekt, kiezen ze voor iets stijlvollers. Daarom bouwen ze komende tijd deze zwarte Jumper om tot Flierefluiter om samen mee door Europa te reizen. Een ideaal project nu Lejo met pensioen is.
 

Bustype: Citroen Jumper L3H2 (BJ:2017)

Pakket: Flierefluiter 1

Wim & Rieni

Vianen (december 2023)

Na een half jaar reizen in een gloednieuwe camper was het duidelijk voor Wim en Rieni, “sjiek de friemel, maar dit is het niet”. Ze kijken er naar uit om zelf aan de slag te gaan met deze korte Ducato en de camper zich helemaal eigen te kunnen maken. De deadline is al in februari, want dan willen ze Spanje en Portugal rondreizen.
 

Bustype: Fiat Ducato L2H2 (BJ:2021)

Pakket: Flierefluiter 2

Christian & Angelika

Grevenbroich, Duitsland (december 2023)

Deze ervaren camperaars hebben al drie verschillende campers gehad, maar geen enkele voldeed. Als er iets stuk ging had Christian geen idee hoe hij het kon repareren. Daarom wordt de vierde een zelfbouwcamper. Christian gaat in 2025 met pensioen, dus dan moet hij klaar zijn. De eerste bestemming wordt Portugal.
 

Bustype: Fiat Ducato L3H2 (BJ:2023)

Pakket: Flierefluiter 1

Familie Peeters

Linden, België (december 2023)

Ides en Aze gaan samen met hun zus Hera deze Ducato ombouwen tot familiecamper. Een gezamenlijke droom van alle drie kinderen, die ze nu waar kunnen maken. De deadline is augustus, want dan gaan ze met het hele gezin naar Italie. Vader en moeder zitten daar in een huisje en de kinderen zoeken hen op in de camper.

Bustype: Fiat Ducato L3H2 (BJ:2018)

Pakket: Vagebond 2

Adri & Jeanette

Sommelsdijk (december 2023)

Bij toeval ontdekten Adri en Jeanette het reizen met een camper. Als garagebedrijf kregen ze er één in hun bezit en trokken ze er geregeld op uit. Het reizen met de camper beviel heel goed, maar de camper zelf wat minder. Nu ze het wat rustiger aan doen is het tijd voor een zelfbouwcamper. De eerste bestemming wordt Italië.

Bustype: Citroën Jumper L3H2 (BJ:2018)

Pakket: Vagebond 2

Jiska & Teun

Boxmeer (december 2023)

Jiska droomt er al vanaf haar 15e van om zelf een camper te bouwen. Na een aantal jaren wildkamperen in een oude 4×4 met daktent is het tijd voor wat meer luxe (en betrouwbaarheid). En omdat Teun een echte fietsfanaat is, was de keuze snel gemaakt voor het Flierefluiter 1 pakket, waarbij de fietsen onder het bed passen. De deadline is september, want dan gaan ze met de camper op huwelijksreis. Samen met hun Mechelse herder Kara.
 

Bustype: Fiat Ducato L3H2 (BJ:2023)

Pakket: Flierefluiter 1

“Je hebt ook overal aan gedacht. We zijn bij het bouwen ook steeds verrast over de details van het ontwerp.”

Sietze van Hemmen

Sietze & Diane

Willemsoord (december 2023)

Nu de kinderen hun eigen weg gaan en niet langer mee willen op vakantie breekt er voor Sietze en Diane een nieuwe fase aan. Na een aantal keren een camper te hebben gehuurd in Scandinavië en Oost- Europa, koesterden ze de wens om er zelf een te hebben, waarmee ze spontane weekenduitstapjes kunnen maken. En in de vakanties willen ze de rest van Europa ontdekken.
 

Bustype: Citroen Jumper L2H2 (BJ:2012)

Pakket: Flierefluiter 2

Ilse & Rob

Diepenveen (december 2023)

Ilse en Rob hadden behoefte aan een mobiel kantoor en uitvalsbasis voor de culturele evenementen en festivals die ze door het hele land organiseren. Daarom transformeerden ze deze Ducato L2H2 om tot de Flierefluiter 2. In de vakanties willen ze naar het buitenland. De eerste bestemming is uitgekozen door hun 8-jarige dochter Isabelle: Disneyland Parijs.

Bustype: Fiat Ducato L2H2 (BJ:2020)

Pakket: Flierefluiter 2

Dwayne & Nicole

Scheveningen (november 2023)

Dwayne en Nicole willen straks samen met hun puppy Rory de wijde wereld in trekken. De camper dient eerst alleen voor vakanties en later om vanuit te gaan werken. Om te kunnen ‘stealth’ kamperen wordt de bus zo onopvallend mogelijk afgewerkt. Het ultieme doel is om de North Coast 500 af te leggen en hiermee terug te gaan naar Nicole haar Brits – Schotse roots.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Vagebond 1

Luc & Nicole

Helmond (november 2023)

Na een lange reis door zijn eigen gevoelswereld is het nu tijd voor deze haptonoom om de wereld om zich heen te ontdekken. Daarom bouwt Luc komende winter samen met Nicole deze Ducato om tot compacte Flierefluiter 2.

Bustype: Fiat Ducato L2H2 (BJ:2017)

Pakket: Flierefluiter 2

Jeff & Ans

Amsterdam (november 2023)

Jeff gaat over zeven maanden met pensioen en dan wil hij graag samen met Ans de zon opzoeken in Spanje en Portugal. Daarom bouwt hij komend jaar deze Sprinter om tot Vagebond.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2011)

Pakket: Vagebond 1

Bas & Femke (& Bert)

Eindhoven (november 2023)

Bas en Femke kamperen al 15 jaar in een Volkswagen T2, maar nu wordt het tijd voor iets degelijkers. Daarom bouwen ze deze winter hun Citroen Jumper om tot Flierefluiter. Met hulp van Femke haar vader, Bert.
 

Bustype: Citroen Jumper L3H2 (BJ:2019)

Pakket: Flierefluiter 1

Mireille & Klaas

Leusden (november 2023)

Deze enthousiaste zeilers willen ook in de winter op pad. Daarom bouwen ze deze Boxer om tot Flierefluiter. Zo kunnen ze altijd de zon opzoeken als de winterdepressie weer toeslaat.

Bustype: Peugeot Boxer L2H2 (BJ:2018)

Pakket: Flierefluiter 2

Karin & René

Den Haag (november 2023)

Karin heeft in 2022 samen met haar vader René al een Flierefluiter ingebouwd. Dit was zo’n geweldige ervaring, dat het nu tijd is voor een tweede bus. Wederom een Flierefluiter. Dit keer om te verhuren en/of te verkopen. Heb je interesse in een kant-en-klare Flierefluiter? Neem dan vooral contact op met Karin: www.husbus.nl
 

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2019)

Pakket: Flierefluiter 1

Kijk hier voor het resultaat van Karin haar eerdere bouwproject.

Rene

Wismar, Duitsland (november 2023)

Rene pendelt voor zijn werk veel op en neer tussen Duitsland en Nederland en bouwt daarom deze rode Sprinter om tot hotelkamer op wielen. Zodra de camper klaar is, wil hij eerst naar Noorwegen.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2021)

Pakket: Vagebond 1

Kors & Emily

Hooge Zwaluwe (november 2023)

Samen met dochter Emily bouwt Kors komende winter deze nieuwe Ducato om tot Flierefluiter. Uiteraard om zelf tripjes mee te gaan maken, maar vooral ook om te gaan verhuren.

Bustype: Fiat Ducato L3H2 (BJ:2023)

Pakket: Flierefluiter 1

Nick & Karine

Amersfoort (november 2023)

Gekregen als erfenis van een achteroom, hebben Nick en Karine besloten om deze voormalige rolstoelbus een tweede leven te geven als camper. Komend voorjaar willen ze samen met hun twee kinderen naar Frankrijk afreizen.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2011)

Pakket: Vagebond 1

Renzo & Willy

Sint Jansteen (oktober 2023)

Samen met zijn opa Willy bouwt Renzo deze Crafter om tot Vagebond camper. Deze natuurliefhebber wil straks minimaal een jaar lang gaan rondreizen om de laatste stukken ongerept bos van Europa te verkennen en op zoek te gaan naar inheemse plantensoorten. Als echte hoefsmid werkt opa Willy het liefste met paarden, maar voor deze Crafter draait hij zijn handen ook niet om.

Bustype: Volkswagen Crafter L2H2 (BJ:2010)

Pakket: Vagebond 1

Charlotte & Stephan

Zundert (oktober 2023)

Komende winter bouwen Stephan en Charlotte deze mooie Boxer om tot Flierefluiter 1, waarmee ze samen met hun hond Buddy en hun BBQ vanuit het zuiden van Brabant de zon op willen gaan zoeken.

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2017)

Pakket: Flierefluiter 1

Jeanine & Ernst

Ede (september 2023)

Nadat ze hun droomhuis hebben verbouwd is het nu tijd voor een droomcamper. Ernst is een super handige klusser en wil de camper gaan gebruiken als mobiele werkplek. En uiteraard om straks in de vakanties met Jeanine nieuwe plekken te gaan ontdekken.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2013)

Pakket: Vagebond 1

Patrick & Albina

Plochingen, Duitsland (september 2023)

Onze eerste Duitse zelfbouwers Patrick & Albina gaan komende winter deze rode Jumper ombouwen tot Flierefluiter 2. Omdat ze vlakbij de Franse grens wonen, willen ze straks samen met zoon Valentin weekendtrips maken naar Frankrijk.

Bustype: Citroen Jumper L2H2 (BJ:2018)

Pakket: Flierefluiter 2

Wianca

Assen (juli 2023)

Wianca had de primeur. Met hulp van haar zoon Bodi en haar handige oom heeft Wianca deze zomer een Boxer L2H2 omgebouwd tot eerste Flierefluiter 2. Momenteel reist ze samen met haar hond door Portugal, waar haar andere zoon woont.

Wianca heeft de frontpanelen van de meubels behandeld met ‘white-wash’ en het tegeltableau bij het keukenblok is gemaakt door Mir Ceramics.

Bustype: Peugeot Boxer L2H2 (BJ:2017)

Pakket: Flierefluiter 2

Lynn & Scott

Dronten (juli 2023)

Lynn en Scott dromen al heel lang van een campertje. Daarom bouwen ze komende maanden deze blauwe Crafter (genaamd Grommel) om tot Vagebond. Daarna willen samen met hun twee honden Millie en Pyp tripjes door Europa maken. En naar Scott zijn familie in Noord Engeland.

Bustype: Volkswagen Crafter L2H2 (BJ:2014)

Pakket: Vagebond 1

“Man wat ben je een genie. Alles zit zo zalig in elkaar.”

Steef de Bot

Steef & Paul

Texel (juli 2023)

Schrijver en acteur Steef bouwt deze zomer samen met vader Paul deze Ducato om tot Flierefluiter. Een schrijvershuisje op wielen, waarmee hij straks overal in Europa inspiratie op kan gaan doen.
 

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2018)

Pakket: Flierefluiter 1

Ferry & Behnosch

Berkel en Rodenrijs (juli 2023)

Nadat deze twee bevriende autohandelaars samen hun eerste camper hadden gebouwd, werd het tijd voor een iets professionelere aanpak. Daarom bouwen ze komende maanden deze Ducato om tot Vagebond. Niet om er zelf mee op pad te gaan, maar om te verhuren. En wie weet bouwen ze er meer om te gaan verkopen.

Bustype: Fiat Ducato L3H2

Pakket: Vagebond 2

Thomas & Els

Gent, België (juni 2023)

Deze professionele fotograaf/ camperaar heeft zijn grote 8m lange camper ingeruild voor een spiksplinternieuwe Ducato L3H2 (van 6m), die hij komende maanden ombouwt tot Flierefluiter. Het hele bouwproces wordt grondig vastgelegd in een viertal artikelen, die in het Belgische campertijdschrift ‘Pasar camper & camperen’ zullen worden gepubliceerd. Daarna zal de camper intensief gebruikt worden voor lange reizen, wintersport en zelfs verhuur aan vrienden en familie.

Bustype: Fiat Ducato L3H2 (BJ:2023)

Pakket: Flierefluiter 1

Lees hier deel 1 & 2 van Thomas zijn reportage:

Richard & Diana

Hulsberg (juni 2023)

Omdat hun vorige camper niet aan huis kon worden geparkeerd, wilden Richard en Diana iets compacters. Daarom bouwen ze komende maanden deze Sprinter om tot Vagebond. Hij past net in het hok, dus ideaal om er zo nu en dan samen met dochter Ella en hun twee honden Antoni en Katrina spontaan op uit te kunnen trekken, richting de Ardennen en Luxemburg.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2008)

Pakket: Vagebond 1

Rogier & Marie-Jose

Borne (juni 2023)

Toen Rogier met long covid klachten thuis kwam te zitten had hij behoefte aan een project waar hij zelf de regie over had. Door elke dag een uurtje bezig te zijn, kon hij op therapeutische basis weer ontdekken wat hij wel kon. Uiteraard met hulp van Marie-Jose die alles geschuurd en gelakt heeft. In september gaan ze naar Portugal.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2012)

Pakket: Vagebond 1

Henk & Sandra

Heemskerk (april 2023)

Henk en Sandra doen het andersom. Zij gaan eerst op reis naar Spanje om daar, samen met vrienden het meubelpakket in te bouwen. Deze voormalige camper wordt helemaal gestript en naar eigen smaak ingericht.

Bustype: Citroen Jumper L4H2 (BJ:2015)

Pakket: Vagebond 2

Emma & Matthieu

Rosmalen (april 2023)

Emma heeft in een paar maanden samen met haar vader Matthieu, deze blauwe Crafter omgebouwd tot kleurrijke familiecamper. De eerste trip was een rondreis in Noorwegen. En vader Matthieu? Die gebruikt de camper straks voor windsurf trips naar Zeeland en familiebezoekjes in Zuid-Frankrijk.

Bustype: Volkswagen Crafter L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Vagebond 1

Gerard & Izdihar

Wateringen (april 2023)

Over een jaar gaan Gerard en Izdihar met pensioen, zodat ze lange reizen kunnen maken. Daarom bouwen ze deze Ducato om tot Flierefluiter. De eerste bestemming wordt Spanje, maar daarna wil Izdihar graag richting Palestina om haar familie te bezoeken.

Bustype: Fiat Ducato L4H2 (BJ:2013)

Pakket: Flierefluiter 1

Hendrik & Francien

Dirkshorn (april 2023)

Na een reis naar Noorwegen in een huurcamper, was het tijd voor een eigen camper. Omdat een standaard fabriekscamper niet voldeed aan hun eisen, hebben Hendrik en Francien gekozen voor de Vagebond 2, die ze volledig in eigen stijl hebben afgewerkt. Het plan is om vaak naar Spanje en Portugal af te reizen.

Bustype: Fiat Ducato L3H2 (BJ:2015)

Pakket: Vagebond 2

“We zijn zo aan het genieten. Echt een fantastische bus!”

Tim Matser

Tim & Margot

Amsterdam (maart 2023)

Binnen twee maanden is deze Sprinter omgebouwd tot Vagebond camper, waarmee Tim en Margot samen met hun zoontje en hond Maus voor enkele maanden richting de zon zijn vertrokken. Bij terugkomst wordt het een leencamper voor vrienden en familie.
 

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2018)

Pakket: Vagebond 1

Johan & Tineke

Makkum (maart 2023)

Nadat ze samen een Triumph motorfiets hebben opgeknapt was het tijd voor een camper. In een paar maanden bouwden Johan & Tineke samen met hun zoon Tom deze Crafter om tot Vagebond. De deadline was eind juni, want toen gingen ze met de camper naar de TT in Assen.

Bustype: Volkswagen Crafter L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Vagebond 1

Max & Afra

Emmen (februari 2023)

Na grondig onderzoek kwamen Max en Afra tot de conclusie dat een fabriekscamper voor hen niet toereikend is en dat de Vagebond het beste bij hen past. Daarom hebben ze deze gloednieuwe 4×4 Sprinter omgebouwd tot Vagebond. En nu willen ze heel veel kilometers gaan maken, samen met hun Weimaraner Boris.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2023)

Pakket: Vagebond 1

Henry & Ina

Wanneperveen (februari 2023)

Deze Sprinter met laadklep is door Henry en Ina omgebouwd tot gedeeltelijke Vagebond. Het bed heeft Henry zelf gemaakt, zodat deze op de laadklep kan rollen. Met mooi weer slapen ze dan direkt onder de sterrenhemel.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Vagebond 1

“We vinden het echt een super leuk project en het is bijna jammer dat we straks klaar zijn. Echt heel mooi om te zien hoe al die losse plankjes perfect in elkaar passen en volledige meubels worden.”

Klaas Clemens

Klaas & Marly

Nijmegen (februari 2023)

Deze horeca ondernemers bouwen komend half jaar hun Boxer om tot Flierefluiter. Dankzij de flare aan de zijkant van de bus, past Klaas nu ook in het dwarsbed.
 

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2012)

Pakket: Flierefluiter 1

2023-2024