de zelfbouwers

0

...avonturiers gingen je voor

Tim & Margot

Amsterdam (maart 2023)

Binnen twee maanden wordt deze Sprinter omgebouwd tot Vagebond camper, waarna Tim en Margot samen met hun zoontje en hond Maus op zoek gaan naar de zon. En daarna wordt het een leencamper voor vrienden en familie.
 

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2018)

Pakket: Vagebond 1

Johan en Tom

Johan & Tom

Makkum (maart 2023)

Nadat ze samen een Triumph motorfiets hebben opgeknapt is het nu tijd voor een camper. Komende maanden bouwt Johan samen met zoon Tom deze Crafter om tot Vagebond. De deadline is eind juni, want dan gaan ze met de camper naar de TT in Assen.

Bustype: Volkswagen Crafter L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Vagebond 1

Max & Afra

Emmen (februari 2023)

Na grondig onderzoek kwamen Max en Afra tot de conclusie dat een fabriekscamper voor hen niet toereikend is en dat de Vagebond het best bij hen past. Daarom bouwen zij komende maanden deze gloednieuwe 4×4 Sprinter om tot Vagebond. En daarna willen ze heel veel kilometers gaan maken, samen met hun Weimaraner Boris.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2023)

Pakket: Vagebond 1

Henry & Ina

Wanneperveen (februari 2023)

 
 

 

 

Deze Sprinter met laadklep wordt komende maanden door Henry en Ina omgebouwd tot gedeeltelijke Vagebond. Het bed gaat Henry zelf maken, zodat deze op de laadklep kan rollen. Met mooi weer slapen ze dan direkt onder de sterrenhemel.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Vagebond 1

Klaas & Marly

Nijmegen (februari 2023)

 
 

 

 

Deze horeca ondernemers bouwen komend half jaar hun Boxer om tot Flierefluiter. De deadline is augustus, want dan gaan ze met de camper naar Lowlands. Dankzij de flare aan de zijkant van de bus, past Klaas nu ook in het dwarsbed.
 

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2012)

Pakket: Flierefluiter 1

Sannah en David

Sannah & David

Zaltbommel (december 2022)

Deze nette Boxer wordt komende maanden omgebouwd tot Flierefluiter, waarmee David en Sannah straks als echte digitale nomaden voor langere tijd kunnen gaan rondreizen. Met hulp van vrienden en familie hopen ze in april klaar te zijn en richting Italie te rijden.
 

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2017)

Pakket: Flierefluiter 1

 
 

 

 

Reinder & Noor

Alkmaar (december 2022)

Omdat hun compacte Mercedes Viano Marco Polo toch echt te klein is, bouwt Reinder komende maanden samen met zoon Berend deze Sprinter om tot Vagebond camper, met een groot bed en voldoende ruimte om ook met slecht weer te kunnen camperen.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2011)

Pakket: Vagebond 1

Hans & Arie

Steenwijk (december 2022)

Collega’s Hans en Arie krijgen steeds meer vrije tijd. Daarom bouwen ze komende maanden samen deze Crafter om tot deelcamper. Daarna wordt het hoog tijd dat deze twee rijinstructeurs zelf achter het stuur gaan zitten.

Bustype: Volkswagen Crafter L2H2 (BJ:2015)

Pakket: Vagebond 1

Eloy en Willeke

Eloy & Willeke

Asten (november 2022)

Deze voormalige bedrijfsbus wordt komende winter omgebouwd tot familiecamper, waarmee Eloy en Willeke samen met hun twee honden en hun KTM Super Adventure alle uithoeken van Europa willen gaan ontdekken. De eerste reis gaat naar de Alpen en de Dolemieten.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2014)

Pakket: Vagebond 1

 
 

 

 

Pierre en Carine

“Wat een geweldig uitgewerkte handleidingen van de Vantast”

Pier

Pier & Karien

Lisse (november 2022)

 
 

 

 

Pier en Karien zijn de eerste proefkonijnen die met het Vagebond 2 pakket voor de Ducato L3H2 aan de slag gaan. Als de camper klaar is, willen ze kleiner gaan wonen en lange reizen maken. Minder spullen, meer avontuur.
 

Bustype: Fiat Ducato L3H2 (BJ:2021)

Pakket: Vagebond 2

Jasper en Soraya

Jasper & Soraya

Assendelft (november 2022)

 
 

 

 

Jasper gaat zijn tweede camper bouwen. Dit keer een Vagebond, waarmee hij samen met Soraya lange reizen wil gaan maken. Omdat Soraya in Zweden woont, zal de bus ook als pendeldienst gaan fungeren.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2015)

Pakket: Vagebond 1

Ria & Gerard

Leeuwarden (november 2022)

Gerard en Ria willen de komende jaren lange reizen gaan maken. Daarom bouwen ze deze winter hun blauwe Volkswagen Crafter om tot camper. De eerste bestemming is de Noordkaap.

Bustype: Volkswagen Crafter L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Vagebond 1

Marc

Roosendaal (november 2022)

Marc gaat het Vagebond 1 pakket in deze voormalige rolstoelbus bouwen. Hij is de eerste zelfbouwer die het pakket in een verlengde Sprinter (L3H2) bouwt. Een bevriende meubelmaker gaat hem helpen met alle aanpassingen.

Bustype: Mercedes Sprinter L3H2 (BJ:2012)

Pakket: Vagebond 1

Paulus

“Ik ben ontzettend onder de indruk van het ontwerp en de detaillering van de meubels.”

Paulus

 
 

 

 

Paulus & Hildeke

Gavere, België (september 2022)

Na jaren van hard werken wil Paulus het wat rustiger aan gaan doen en samen met zijn vrouw  Hildeke genieten van het goede leven. Komende maanden bouwt hij zijn voormalige bedrijfswagen om tot Vagebond.
 
Voor een stijlvolle Japanse look, worden alle meubels worden ‘Carbon Black’ geolied.
 

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Vagebond 1

Paul

Paul & Jessica

Doesburg (september 2022)

Paul en Jessica hebben in hun vrije uurtjes binnen anderhalve maand deze (bijna) nieuwe Sprinter omgebouwd tot Vagebond. De meubels zijn behandeld met een white wash, wat samen met het bloemetjesmotief op de bank het geheel een frisse en dromerige uitstraling geeft. Voor de achterwand bij de keuken heeft Paul oude whisky kistjes gebruikt.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2021)

Pakket: Vagebond 1

Carel en Wilma

Wilma & Carel

Renkum (juli 2022)

Deze zomer bouwen Carel en Wilma hun grijze Sprinter om tot Vagebond, waarmee ze samen met hun dochter Jet tripjes willen gaan maken. En Jet, die gaat als eerste slapen in het nieuwe hangbedje.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2012)

Pakket: Vagebond 1

Karin en Rene

Karin & René (& Marcel)

Den Haag (juli 2022)

Karin en haar man Marcel dromen ervan om met hun eigen camper de wereld over te reizen. Omdat Marcel twee linkerhanden heeft, bouwt Karin hun Citroen Jumper om tot camper samen met haar vader René, met wie ze altijd al een goed klusteam vormt. Karin bouwt het Flierefluiter 1 pakket met de dubbele cabinekast van de Vagebond 2, waarmee ze haar ideale indeling kan creëren.
 

Bustype: Citroen Jumper L3H2 (BJ:2019)

Pakket: Flierefluiter 1

Frank en Angelique

“Alles staat super duidelijk omschreven in de handleidingen die je er bij krijgt. En trust me, de Vantast heeft werkelijk over elk detail nagedacht! Een dikke aanrader dus!”

Angelique

 
 

 

 

Frank & Angelique

Amersfoort (juni 2022)

Angelique en Frank hebben in anderhalve maand deze Peugeot Boxer omgebouwd tot Flierefluiter camper, waarmee ze eind augustus samen met honden Dexter & Jill op huwelijksreis zijn gegaan.

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2018)

Pakket: Flierefluiter 1

Carmen en Nick1

Carmen & Nick

Utrecht (juni 2022)

Nick en Carmen zijn fervente racefietsers en dromen al langer van een camper, waarmee ze fietstripjes kunnen maken. Toen ze het Flierefluiterpakket ontdekten, was de stap tot zelfbouw snel gezet.

Bustype: Fiat Ducato L3H2 (BJ:2016)

Pakket: Flierefluiter 1

Marieke en Jasper

“We krijgen onderweg ontzettend veel complimenten over de inbouw.”

Jasper Harting

Marieke & Jasper

Amsterdam (juni 2022)

Nadat Jasper en Marieke een paar keer met een huurcamper op pad waren geweest, vonden ze het tijd om er zelf een te bouwen. In 59 dagen hebben ze deze mooie donkerrode Sprinter omgebouwd tot Vagebond camper, waarmee ze komend jaar voor langere tijd gaan reizen en werken.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2015)

Pakket: Vagebond 1

Anneloes en Hidde

Anneloes & Hidde

Beverwijk (mei 2022)

Toen hun Mercedes oldtimer camper ermee ophield, wilden Anneloes en Hidde iets betrouwbaarders, maar met dezelfde sfeervolle uitstraling. Daarom bouwen ze komend jaar een jonge Sprinter om tot Vagebond.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2014)

Pakket: Vagebond 1

Harry en Anja

Harry & Anja

Sint Pancras (mei 2022)

Na het bouwen van een 5.5 meter lange Canadese kano was Harry toe aan een nieuw avontuur; de Vagebond. Zijn eerste bestemming wordt Scandinavië, samen met vrouw Anja en uiteraard de kano.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2014)

Pakket: Vagebond 1

Jan en Mirjam

“Het was een vantasties project! Nu lekker genieten.”

Jan van Gijssel

Jan & Mirjam

Ruinerwold (april 2022)

Jan en Mirjam hebben in ca. 3 maanden deze vrolijke VW Crafter omgebouwd tot Vagebond camper, waarmee ze deze zomer in Kroatië rondeizen. De Bauhaus 1919 tegelprint op de keukenwand diende als uitgangspunt voor het kleurenpalet, wat vooral warmte uitstraalt en de bus een tijdloos karakter geeft.

Bustype: Volkswagen Crafter L2H2 (BJ:2014)

Pakket: Vagebond 1

Dirk Sikking

Dirk

Uithoorn (april 2022)

Na een turbulente periode is het tijd voor ontspanning en avontuur. Daarom bouwt Dirk komende maanden deze Sprinter om tot camper, waar hij een jaar mee op pad wil gaan. Zijn eerste bestemming wordt de Noordkaap.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Vagebond 1

Rene en Gea

René & Gea

Baarn (april 2022)

Als echte 4×4 liefhebbers hebben René en Gea deze prachtige nieuwe Sprinter AWD omgebouwd tot camper. Komende zomer willen ze op avontuur en zoveel mogelijk buiten de gebaande paden blijven.

Bustype: Mercedes Sprinter 4×4 L2H2 (BJ:2022)

Pakket: Vagebond 1

Rob en AJ

Rob

Emmen (maart 2022)

Met hulp van AJ gaat Rob komende maanden deze geel blauwe sprinter ombouwen tot camper, waarmee hij als digitale nomade door Europa wil gaan reizen. Zijn eerste bestemming wordt Scandinavië.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2008)

Pakket: Vagebond 1

Harry en Lenie

Harry & Lenie

Zelhem (maart 2022)

Deze voormalige bedrijfsbus heeft jarenlang in dienst gestaan van het bedrijf van Harry en zijn broer. Maar nu gaat Harry met pensioen… en de bus dus ook. Komende maanden bouwt hij samen met Lenie de bus om tot camper.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2014)

Pakket: Vagebond 1

Fam den Boer

Willem & Gertild

Nuenen (januari 2022)

Deze voormalige taxibus is door de familie den Boer omgebouwd tot gezinscamper, waar iedereen de uithoeken van Europa mee gaat verkennen.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2019)

Pakket: Vagebond 1

“We zijn ontzettend blij met onze vagebond! Het bed slaapt heerlijk en is lekker breed. De hoogte van de keuken is top en het toiletblok is super!”

Wiep van Ruiten

Jouke & Wiep (& Jan)

Langwar (januari 2022)

Toen Jouke en Wiep zagen dat hun wintersportvrienden Jan en Rinske het Vagebondpakket hadden ingebouwd werden ze meteen enthousiast. Dat wilden zij ook. Met hulp van Jan hebben ze dit voorjaar deze mooie Sprinter omgebouwd en genieten ze nu volop van hun nieuwe gezinscamper.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Vagebond 1

Jetze & Geeske

Oudemirdum (december 2021)

Samen met vrouw Geeske, dochter Esther en kleinzoon Jeroen bouwt Jetze deze voormalige bedrijfsbus om tot familiecamper. De familie Rienstra is als eerste aan de slag gegaan met het gloednieuwe Flierefluiter pakket, met vast-bed-indeling.

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2014)

Pakket: Flierefluiter 1

 
 

 

 

“Wat hebben wij een plezier van de camper! Wij blijven super enthousiast!”

Jaap de Graaf

Jaap, Koen & Semina

Wijk bij Duurstede (november 2021)

Samen met zoon Koen en zijn vriendin Semina heeft Jaap zijn witte Sprinter omgebouwd tot familiecamper. Deze wordt momenteel volop gebruikt.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2015)

Pakket: Vagebond 1

Cindy en Hans

“Het was een mooie en leerzame klus en wat zijn we nu trots!”

Cindy Koole

Cindy & Hans

Baarn (november 2021)

Deze gele Mercedes Sprinter is door Cindy en Hans omgebouwd tot Vagebond. Hun eerste huisje samen.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2015)

Pakket: Vagebond 1

Arjen en Simone

“Wauw, ik heb gewoon zelf een hoogwaardige camper gebouwd!”

Arjen Rijnders

Arjen & Simone

Borger (november 2021)

Deze professionele goochelaar heeft zijn donkerblauwe Volkswagen Crafter omgetoverd tot camper. Samen met vriendin Simone en hond Mindy trekt Arjen er geregeld op uit.

Bustype: Volkswagen Crafter L2H2 (BJ:2017)

Pakket: Vagebond 1

Patrick en Frouke

Patrick & Frouke

Maren-Kessel (november 2021)

Na een aantal camperbouw pogingen kwamen Patrick en Frouke uit bij de Vantast. De B&B eigenaren vonden het hoog tijd om er zelf eens op uit te trekken. Met hond Bram. De oranje beits met witte accenten geven de houten meubels een chique uitstraling.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2010)

Pakket: Vagebond 1

Sietske en Gerard Crafter3

“Ik heb mijn roeping gemist. Wat is dit mooi werk!”

 
 

 

 

Gerard Hommema

Sietske & Gerard

Bakkeveen (september 2021)

Afgelopen winter hebben Sietske en Gerard  hun blauwe Volkswagen Crafter getransformeerd tot camper. Blauwe en gele kleuraccenten geven het houten interieur een leuke twist. En door lak met pigment te mengen, ontstaan subtiele kleurnuances in de houten meubels.

Bustype: Volkswagen Crafter L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Vagebond 1

Daan_finished_00

“Dit is echt een goed concept!”

Daan Laseur

Daan

Amersfoort (september 2021)

Daan gooit het roer om. In nog geen twee maanden tijd bouwde hij zijn voormalige bedrijfswagen om tot camper. Hij kreeg hulp van zijn broertje en koos ervoor om het hout te behandelen met olie en het plafond te bedekken met radiatorbekleding.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2014)

Pakket: Vagebond 1

Luc & Mathilde

Schoonhoven (september 2021)

Luc & Mathilde zijn echte Landrover fans, dus hun camper moest bijzonder zijn. Daarom hebben zij gekozen voor een Mercedes Sprinter 4×4 met Vagebond indeling. Hun eerste bestemming was Noorwegen.

Bustype: Mercedes Sprinter 4×4 L2H2 (BJ:2009)

Pakket: Vagebond 1

“Prachtig werk! Ik vond het gewoon jammer toen ik het laatste meubel af had.”

Jan de Vries

Jan & Rinske

Boazum (juni 2021)

 

Onze eerste zelfbouwers, Jan en Rinske. Als echte pioniers hebben zij het eerste pakket volledig zelf ingebouwd en zijn super trots op het eindresultaat. De camper wordt door de hele familie gebruikt.

Bustype: Volkswagen Crafter L2H2 (BJ:2014)

Pakket: Vagebond 1

Arne

Arne

Gent (juni 2021)

Arne is een echte ‘early adopter’. Als een van de eerste zelfbouwers heeft hij vanuit zijn appartement in Gent alle meubels in elkaar gezet en gelakt. Daarna heeft hij met hulp van een vriend alles ingebouwd en afgewerkt.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2012)

Pakket: Vagebond 1

Sylvie en Wichert Jumper

Sylvie & Wichert

Delft (juli 2020)

Toen Sylvie en Wichert onze camper zagen, wilden zij ook dat ultieme gevoel van vrijheid. Speciaal voor hen heeft de Vantast een pakket ontwikkeld voor een compacte buscamper, waarmee zij een jaar lang door Europa zijn gereisd.

Bustype: Citroen Jumper L2H2 (BJ:2012)

Pakket: variant op Vagebond

Sytze & Elske

Haarzuilens (juni 2019)

 
 

 

 

Het prototype. In 2019 bouwden we met behulp van een volledig zelf ontworpen CNC bouwpakket onze eigen camper, waarmee we anderhalf jaar door Europa zijn gereisd. Dit was het begin van de Vantast.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2010)

Pakket: eerste Vagebond