de zelfbouwers

0

...avonturiers gingen je voor

Ilse & Rob

Diepenveen (december 2023)

Ilse en Rob hebben behoefte aan een mobiel kantoor en uitvalsbasis voor de culturele evenementen en festivals die ze door het hele land organiseren. Daarom transformeren ze deze Ducato L2H2 om tot de Flierefluiter 2. In de vakanties willen ze naar het buitenland. De eerste bestemming is al uitgekozen door hun 8-jarige dochter Isabelle: Disneyland Parijs.

Bustype: Fiat Ducato L2H2 (BJ:2020)

Pakket: Flierefluiter 2

Dwayne & Nicole

Scheveningen (november 2023)

Dwayne en Nicole willen straks samen met hun puppy Rory de wijde wereld in trekken. De camper dient eerst alleen voor vakanties en later om vanuit te gaan werken. Om te kunnen ‘stealth’ kamperen wordt de bus zo onopvallend mogelijk afgewerkt. Het ultieme doel is om de North Coast 500 af te leggen en hiermee terug te gaan naar Nicole haar Brits – Schotse roots.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Vagebond 1

Luc & Nicole

Helmond (november 2023)

Na een lange reis door zijn eigen gevoelswereld is het nu tijd voor deze haptonoom om de wereld om zich heen te ontdekken. Daarom bouwt Luc komende winter samen met Nicole deze Ducato om tot compacte Flierefluiter 2.

Bustype: Fiat Ducato L2H2 (BJ:2017)

Pakket: Flierefluiter 2

Jeff & Ans

Amsterdam (november 2023)

Jeff gaat over zeven maanden met pensioen en dan wil hij graag samen met Ans de zon opzoeken in Spanje en Portugal. Daarom bouwt hij komend jaar deze Sprinter om tot Vagebond.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2011)

Pakket: Vagebond 1

Bas & Femke (& Bert)

Eindhoven (november 2023)

Bas en Femke kamperen al 15 jaar in een Volkswagen T2, maar nu wordt het tijd voor iets degelijkers. Daarom bouwen ze deze winter hun Citroen Jumper om tot Flierefluiter. Met hulp van Femke haar vader, Bert.
 

Bustype: Citroen Jumper L3H2 (BJ:2019)

Pakket: Flierefluiter 1

Mireille & Klaas

Leusden (november 2023)

Deze enthousiaste zeilers willen ook in de winter op pad. Daarom bouwen ze deze Boxer om tot Flierefluiter. Zo kunnen ze altijd de zon opzoeken als de winterdepressie weer toeslaat.

Bustype: Peugeot Boxer L2H2 (BJ:2018)

Pakket: Flierefluiter 2

Karin & René

Den Haag (november 2023)

Karin heeft in 2022 samen met haar vader Rene al een Flierefluiter ingebouwd. Dit was zo’n geweldige ervaring, dat het nu tijd is voor een tweede bus. Wederom een Flierefluiter pakket. Dit keer om te verhuren en/of te verkopen. Heb je interesse in een kant-en-klare Flierefluiter? Neem dan vooral contact op met Karin.
 

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2019)

Pakket: Flierefluiter 1

Kijk hier voor het resultaat van Karin haar eerdere bouwproject.

Rene

Wismar, Duitsland (november 2023)

Rene pendelt voor zijn werk veel op en neer tussen Duitsland en Nederland en bouwt daarom deze rode Sprinter om tot hotelkamer op wielen. Zodra de camper klaar is, wil hij eerst naar Noorwegen.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2021)

Pakket: Vagebond 1

Kors & Emily

Hooge Zwaluwe (november 2023)

Samen met dochter Emily bouwt Kors komende winter deze nieuwe Ducato om tot Flierefluiter. Uiteraard om zelf tripjes mee te gaan maken, maar vooral ook om te gaan verhuren.

Bustype: Fiat Ducato L3H2 (BJ:2023)

Pakket: Flierefluiter 1

Nick & Karine

Amersfoort (november 2023)

Gekregen als erfenis van een achteroom, hebben Nick en Karine besloten om deze voormalige rolstoelbus een tweede leven te geven als camper. Komend voorjaar willen ze samen met hun twee kinderen naar Frankrijk afreizen.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2011)

Pakket: Vagebond 1

Charlotte & Stephan

Zundert (oktober 2023)

Komende winter bouwen Stephan en Charlotte deze mooie Boxer om tot Flierefluiter 1, waarmee ze samen met hun hond Buddy en hun BBQ vanuit het zuiden van Brabant de zon op willen gaan zoeken.

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2017)

Pakket: Flierefluiter 1

Jeanine & Ernst

Ede (september 2023)

Nadat ze hun droomhuis hebben verbouwd is het nu tijd voor een droomcamper. Ernst is een super handige klusser en wil de camper gaan gebruiken als mobiele werkplek. En uiteraard om straks in de vakanties met Jeanine nieuwe plekken te gaan ontdekken.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2013)

Pakket: Vagebond 1

Patrick & Albina

Plochingen, Duitsland (september 2023)

Onze eerste Duitse zelfbouwers Patrick & Albina gaan komende winter deze rode Jumper ombouwen tot Flierefluiter 2. Omdat ze vlakbij de Franse grens wonen, willen ze straks samen met zoon Valentin weekendtrips maken naar Frankrijk.

Bustype: Citroen Jumper L2H2 (BJ:2018)

Pakket: Flierefluiter 2

Wianca

Assen (juli 2023)

Wianca had de primeur. Met hulp van haar zoon Bodi en haar handige oom heeft Wianca deze zomer een Boxer L2H2 omgebouwd tot eerste Flierefluiter 2. Komende winter wil ze samen met haar hond naar Portugal afreizen, waar haar andere zoon woont.

Bustype: Peugeot Boxer L2H2 (BJ:2017)

Pakket: Flierefluiter 2

Lynn & Scott

Dronten (juli 2023)

Lynn en Scott dromen al heel lang van een campertje. Daarom bouwen ze komende maanden deze blauwe Crafter (genaamd Grommel) om tot Vagebond. Daarna willen samen met hun twee honden Millie en Pyp tripjes door Europa maken. En naar Scott zijn familie in Noord Engeland.

Bustype: Volkswagen Crafter L2H2 (BJ:2014)

Pakket: Vagebond 1

“Man wat ben je een genie. Alles zit zo zalig in elkaar.”

Steef de Bot

Steef & Paul

Texel (juli 2023)

Schrijver en acteur Steef bouwt deze zomer samen met vader Paul deze Ducato om tot Flierefluiter. Een schrijvershuisje op wielen, waarmee hij straks overal in Europa inspiratie op kan gaan doen.
 

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2018)

Pakket: Flierefluiter 1

Ferry & Behnosch

Berkel en Rodenrijs (juli 2023)

Nadat deze twee bevriende autohandelaars samen hun eerste camper hadden gebouwd, werd het tijd voor een iets professionelere aanpak. Daarom bouwen ze komende maanden deze Ducato om tot Vagebond. Niet om er zelf mee op pad te gaan, maar om te verhuren. En wie weet bouwen ze er meer om te gaan verkopen.

Bustype: Fiat Ducato L3H2

Pakket: Vagebond 2

Thomas & Els

Gent, België (juni 2023)

Deze professionele fotograaf/ camperaar heeft zijn grote 8m lange camper ingeruild voor een spiksplinternieuwe Ducato L3H2 (van 6m), die hij komende maanden ombouwt tot Flierefluiter. Het hele bouwproces wordt grondig vastgelegd in een viertal artikelen, die in het Belgische campertijdschrift ‘Pasar camper & camperen’ zullen worden gepubliceerd. Daarna zal de camper intensief gebruikt worden voor lange reizen, wintersport en zelfs verhuur aan vrienden en familie.

Bustype: Fiat Ducato L3H2 (BJ:2023)

Pakket: Flierefluiter 1

Lees hier deel 1 van Thomas zijn reportage:

Richard & Diana

Hulsberg (juni 2023)

Omdat hun vorige camper niet aan huis kon worden geparkeerd, wilden Richard en Diana iets compacters. Daarom bouwen ze komende maanden deze Sprinter om tot Vagebond. Hij past net in het hok, dus ideaal om er zo nu en dan samen met dochter Ella en hun twee honden Antoni en Katrina spontaan op uit te kunnen trekken, richting de Ardennen en Luxemburg.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2008)

Pakket: Vagebond 1

Henk & Sandra

Heemskerk (april 2023)

Henk en Sandra doen het andersom. Zij gaan eerst op reis naar Spanje om daar, samen met vrienden het meubelpakket in te bouwen. Deze voormalige camper wordt helemaal gestript en naar eigen smaak ingericht.

Bustype: Citroen Jumper L4H2 (BJ:2015)

Pakket: Vagebond 2

Emma & Matthieu

Rosmalen (april 2023)

Emma heeft in een paar maanden samen met haar vader Matthieu, deze blauwe Crafter omgebouwd tot kleurrijke familiecamper. De eerste trip was een rondreis in Noorwegen. En vader Matthieu? Die gebruikt de camper straks voor windsurf trips naar Zeeland en familiebezoekjes in Zuid-Frankrijk.

Bustype: Volkswagen Crafter L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Vagebond 1

Gerard & Izdihar

Wateringen (april 2023)

Over een jaar gaan Gerard en Izdihar met pensioen, zodat ze lange reizen kunnen maken. Daarom bouwen ze deze Ducato om tot Flierefluiter. De eerste bestemming wordt Spanje, maar daarna wil Izdihar graag richting Palestina om haar familie te bezoeken.

Bustype: Fiat Ducato L4H2 (BJ:2013)

Pakket: Flierefluiter 1

Hendrik & Francien

Dirkshorn (april 2023)

Na een reis naar Noorwegen in een huurcamper, was het tijd voor een eigen camper. Omdat een standaard fabriekscamper niet voldeed aan hun eisen, hebben Hendrik en Francien gekozen voor de Vagebond 2, die ze volledig in eigen stijl hebben afgewerkt. Het plan is om vaak naar Spanje en Portugal af te reizen.

Bustype: Fiat Ducato L3H2 (BJ:2015)

Pakket: Vagebond 2

“We zijn zo aan het genieten. Echt een fantastische bus!”

Tim Matser

Tim & Margot

Amsterdam (maart 2023)

Binnen twee maanden is deze Sprinter omgebouwd tot Vagebond camper, waarmee Tim en Margot samen met hun zoontje en hond Maus voor enkele maanden richting de zon zijn vertrokken. Bij terugkomst wordt het een leencamper voor vrienden en familie.
 

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2018)

Pakket: Vagebond 1

Johan & Tom

Makkum (maart 2023)

Nadat ze samen een Triumph motorfiets hebben opgeknapt was het tijd voor een camper. In een paar maanden bouwde Johan samen met zoon Tom deze Crafter om tot Vagebond. De deadline was eind juni, want toen gingen ze met de camper naar de TT in Assen.

Bustype: Volkswagen Crafter L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Vagebond 1

Max & Afra

Emmen (februari 2023)

Na grondig onderzoek kwamen Max en Afra tot de conclusie dat een fabriekscamper voor hen niet toereikend is en dat de Vagebond het beste bij hen past. Daarom hebben ze deze gloednieuwe 4×4 Sprinter omgebouwd tot Vagebond. En nu willen ze heel veel kilometers gaan maken, samen met hun Weimaraner Boris.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2023)

Pakket: Vagebond 1

Henry & Ina

Wanneperveen (februari 2023)

Deze Sprinter met laadklep wordt komende maanden door Henry en Ina omgebouwd tot gedeeltelijke Vagebond. Het bed gaat Henry zelf maken, zodat deze op de laadklep kan rollen. Met mooi weer slapen ze dan direkt onder de sterrenhemel.

Bustype: Mercedes Sprinter L2H2 (BJ:2016)

Pakket: Vagebond 1

“We vinden het echt een super leuk project en het is bijna jammer dat we straks klaar zijn. Echt heel mooi om te zien hoe al die losse plankjes perfect in elkaar passen en volledige meubels worden.”

Klaas Clemens

Klaas & Marly

Nijmegen (februari 2023)

Deze horeca ondernemers bouwen komend half jaar hun Boxer om tot Flierefluiter. Dankzij de flare aan de zijkant van de bus, past Klaas nu ook in het dwarsbed.
 

Bustype: Peugeot Boxer L3H2 (BJ:2012)

Pakket: Flierefluiter 1